zondagmiddag 19 maart van 15.00 tot 17.00 uur
Vocal group Sjonge Jonge uit het mooie Friese watersportdorp Grou en omgeving is een enthousiast koor met een zeer gevarieerd repertoire: van swingende up-temposongs en musicalnummers met alles erop en eraan tot melodieuze luisterliedjes. Denk aan ‘Arcade’ van Duncan Laurence, en  ‘Viva la vida’, maar ook aan ‘Door de Wind’ van Stef Bos, het dynamischie musicalnummer ‘Skid row’ of het prachtige Friese ‘Dûnsje’ van Femke de Wal.
Het koor staat bekend om haar mooie koorklank en prachtige presentatie, waarbij de onderlinge verbinding en het plezier in performance duidelijk zichtbaar is.

Sjonge Jonge zingt zowel a capella als onder begeleiding van pianist Marijke van der Wal.
Dirigent Akke Bosma is een muzikale alleskunner, een kei in haar vak. Met haar kwaliteit om er altijd nét nog even iets meer uit te halen, haalt Sjonge Jonge ondertussen het beste uit zichzelf.
Regisseur Alinda Talsma zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie, waarbij de beleving van het lied en uitstraling belangrijke toverwoorden zijn.
De vocal group doet af en toe mee aan een festival en valt -soms tot haar eigen verbazing- dan ook weleens in de prijzen. Zo werd Sjonge Jonge in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Die laatste keer schreef de jury: “Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”. Een prachtige opsteker, maar toch vinden de Sjongers een ‘gewoon’ optreden voor publiek het allerleukst! Zorgen dat het publiek een fijne middag heeft en soms zelfs zichtbaar ontroerd is; dat is het doel van vocal group Sjonge Jonge.
Entree 10,00 euro inclusief koffie of thee in de pauze. Reserveren kan hieronder. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. De Witte Kerk is voorzien van ringleiding.
 

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken