Tijdens het Monumentenweekend is de Witte Kerk Hemrik  van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld voor belangstellenden.
Zaterdag 14.00 tot 16.00
Zaterdagmiddag 10 september van 14.00 tot 16.00 uur wordt De Witte Kerk in Hemrik gevuld met sierlijke oude muziek gespeeld door gevorderde muzikanten uit bestaande ensembles die bij Stichting Ars Musica spelen. Onder leiding van Anne Vos- van Dijk wordt muziek uit de 18e eeuw ingestudeerd. Het is dus geen concert, maar het zal zeker mooi gaan klinken. Meer informatie over samen musiceren: http://www.arsmusica.nu/ Zaterdag en zondag
Op beide dagen wordt er werk tentoongesteld van twee kunstenaars uit Hemrik, Truus van Dalsem en Valère Wittevrongel.
Truus van Dalsem
Kunst van Truus van Dalsem kenmerkt zich door expressief kleurgebruik. Ze haalt haar inspriratie voornamelijk uit de omgeving zoals de natuur en de dingen die haar interesse en verbazing van schoonheid opwekken, zoals schelpen, geisha’s, schoentjes of cirkels. De verbeelding hiervan laat zij spreken door gebruik van structuren of verwerking van andere materialen, zoals metaal of glas, in haar keramiek en schilderijen.

 
Valère Wittevrongel
De schilderijen van kunstenaar Valère Wittevrongel geven de innerlijke reactie weer van zijn observaties van de wereld, de maatschappij, de mens, menselijk gedrag. Dit resulteert in globale vormen, abstracties, constructies, afgeleiden.