Het saxofoonorkest is een initiatief van saxofonist Karl Veen en is in 1990  ontstaan. Het orkest kent een vaste bezetting waarbij zeven   saxofoonsoorten worden bespeeld. Daarmee is dit ensemble uniek voor Nederland, met name door het gebruik van tubax en de Soprillo.
Het orkest bestaat uit 14  muzikanten en de vestigingsplaats is Drachten. De saxofonisten vormen een uitgebalanceerde mix van professionals en  vergevorderde amateurs. Het zeer uitgebreide repertoire bestaat uit arrangementen van bestaande composities omdat voor dit  soort ensembles bijna geen oorspronkelijke  muziekliteratuur beschikbaar is. Deze arrangementen worden hoofdzakelijk gemaakt door dirigent Karl Veen. Ook Jelle Visser en Douwe de Graaf maken soms een arrangement. Bij het arrangeren voor dit orkest gaat hij uit van de volgende bezetting: 1  sopranino saxofoon; 1 Soprillo saxofoon 2 sopraan saxofoons; 3 alt saxofoons; 3 tenor saxofoons; 2 bariton saxofoons, 1 bas saxofoon en de tubax (contrabassaxofoon) Met name de soprillo, de sopranino- de bas saxofoon en de  tubax zijn zeer bijzondere instrumenten die in de blaasorkesten zelden of nooit worden bespeeld.
Vanaf de oprichting van het saxofoonorkest is Karl Veen, die o.a. als saxofoondocent werkzaam was bij conservatoria in Leeuwarden, Enschede en Groningen muzikaal leider van dit orkest. Het orkest verzorgt zelfstandig volledige concerten, en is daarnaast veel gevraagd bij koorconcerten ,waarbij men het koor instrumentaal begeleid.
Zondagmiddag 3 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur. Entree €13,50 inclusief koffie/thee in de pauze. Ringleiding aanwezig.
 
 

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken