zondagmiddag 26 maart 2023 om 15.00 uur
 
                                                                                               fotograaf Andries de Jong   
Al jaren liep De Boer rond met het idee om iets te gaan doen met de liedjes van Stef Bos. De populaire Nederlandse zanger, die doorbrak naar het grote publiek met zijn bekende lied ‘Papa’ en die een geliefde gast is in televisieshows, heeft een zelfde voorkeur voor melodieuze liedjes met een boodschap. Daarnaast komt hun stem en dictie opvallend overeen. De Boer zocht contact met Stef Bos en die reageerde direct enthousiast.

De beide gelouterde zangers hebben elkaar een paar keer ontmoet en eind oktober stonden ze onverwacht samen op het podium in het theater van Sneek waar Bos een concert gaf. In een fraai duet zongen ze samen ‘Is dit nu later’. Nederlands en Fries liepen nooit eerder zo mooi met elkaar in de pas. Het verraste publiek reageerde enthousiast.

Inmiddels heeft De Boer uit het rijke oeuvre van Bos een selectie gemaakt van teksten en melodieën die hem aanspraken. Die liedjes beleven hun try-out in de Witte Kerk te Hemrik. De Boer heeft zich de teksten zo volledig eigen gemaakt en naar eigen hand gezet, dat ze als nieuw klinken. Samen met multi-muzikant Sido Post komt Adri naar De Witte Kerk.

De liedjes van Stef Bos klinken in het Fries fabelachtig mooi. De nieuwe hertalingen en gevoelige composities zijn de Friese troubadour Adri de Boer op het lijf geschreven. Zijn timbre, het gitaarspel en melodieën geven de teksten van Bos vleugels.

Adri de Boer maakt al meer dan een halve eeuw muziek. De afgelopen 35 jaar doet hij dat als Friestalig troubadour. In zijn muzikale carrière won de singer-songwriter drie keer het Friestalig songfestival Liet. De laatste keer in 2021. Hij vertegenwoordigde April 2022 Fryslân op het internationale minderhedensongfestival Liet International in het Deense Tønder.

Entree € 12,50 inclusief koffie of thee. Reserveren kan hieronder. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. De Witte Kerk is voorzien van ringleiding.
 
                                                                               fotograaf Piet Douma
 

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.