foto: Marianne Wegener Sleeswijk

Zondagmiddag 31 maart 2019 van 15 tot 17 uur

In het muziekproject Blue Lifeblood verbindt Heleen van den Hombergh, zangeres en songwriter, maar ook natuurkenner en wereldreiziger, de prachtige en gevaarlijke dynamiek van het water met die van de menselijke kracht en kwetsbaarheid.

De songs van Blue Lifeblood zijn Heleen’s eigen werk. Ze neemt de luisteraar mee over de hele wereld naar majestueuze watervallen, diepe meren of indrukwekkende waterlanden en weet deze ervaringen op bijzondere wijze te verbinden met de oorsprong van de blues die ook door haar eigen aderen stromen.

In Blue lifeblood hoort u bijvoorbeeld haar interpretatie van:
de woeste watervallen van de Foz do Iguacu in Brazilie
…het eeuwige gevecht en symbiose tussen mens, zand en zee in de Schoorlse Duinen
…een miljoen blij rondstappende flamingos in Lake Nkuru, Kenia, die opeens verdwenen….
…het onpeilbaar diepe Tobameer in Indonesie met z’n wonderbaarlijke geschiedenis
en het water als levensader en symbool.

Blue lifeblood wordt gespeeld in duo formatie met Bert van den Brink op piano.

Recensies:
“The tender power of a real jazz voice”. Raak onherroepelijk in de ban van een zangeres die (…) een natuurkracht in haar stem herbergt die raakt aan die van de grote jazz zangeressen (Rinus van der Heijden, Jazznu).
“Onwaarschijnlijk mooi. Ten eerste omdat de stem van Van den Hombergh buitengewoon inspirerend is, maar ook de liedjes zelf zijn sprankelend” (Ton Ouwehand, Tubantia)
“Heleen is een echt dubbeltalent, sprankelend en soepel (…) Hier zingt een persoonlijkheid, met wie niet valt te sollen (…….) Goed dat van den Hombergh terug is” (Maartje den Breejen, Het Parool)

https://www.heleenvandenhombergh.com/

Entree: € 15,- ( €12,50 bij vooraf reserveren)
Reserveren: contact@heleenvandenhombergh.com