zondagmiddag 3 februari 2019 om 15 uur

OM TE RESERVEREN KUNT U NAAR BENEDEN SCROLLEN

Nanne & Ankie brengen ‘Vuur op de Zuidpunt’, een aangekleed liedjes-programma op tekst en muziek van Nanne Kalma.
Eeuwen en eeuwen lang al, werden en worden schepen geleid door lichten op de kust.
Lichten in de vorm van vuurtorens, vuurbakens, lichtschepen of gewoon open brandende vuren. Lichten op de kust – voor de mannen op zee symbolen van troost, hoop en redding.
Lichten en vuren – in ieder weertype, nacht na nacht, eeuwenlang – aan de gang gehouden door mannen op het land. Mannen met hun eigen gedachten, angsten, fantasieën en dromen.
Lichten en vuren, op alle plekken van de wereld, dus ook langs de voormalige Zuiderzee en zo ook op de Zuidpunt van het voormalige eiland Schokland.
Het programma heeft  elementen als: eenzaamheid – hoop – vreugde – weemoed – angst – humor – woede – liefde – verslagenheid – opluchting

Al sinds 1980 spelen Ankie en Nanne samen, in het begin in Irolt, later in de groepen Kat yn ‘t Seil, Liereliet en Kajto.
Met deze groepen – en ook samen – zingend in het Fries, het Nederlands en het Esperanto, brachten ze ruim veertig albums uit op LP en CD en maakten ze (en maken ze) regelmatig concert-tournees in het buitenland, niet alleen in Europa maar ook in Australië, Noord-Amerika en Azië.
Maritieme en historische thema’s spelen een grote rol in hun repertoire. Van de vele historische liedjes-programma’s die ze gemaakt hebben in de loop der jaren, was – tot aan ‘Vuur …’ – de laatste: ‘Pieter Poot in de Nieuwe Wereld’.

entree € 10,- inclusief consumptie, t/m 12 jaar € 2,-

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.