foto: Edward Mackenzie

Vrijdagavond 7 september van 20 tot 22 uur.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities  de platgetreden paden door de eigenzinnige aanpak. De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland. Van boven naar beneden, van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes.
En dan nu in de Witte Kerk van Hemrik.
Na jaren van theaterzalen komt Fling met een nieuw intiem programma.
Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.
Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en magische avond van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.
Toegang € 10, 00, kinderen tot 10 jaar gratis

Kerk open 19.30u

Reservering via Annemarie de Bie:
06-30655498 sms, WhatsApp of voicemail als ik niet kan opnemen
of via annemarie@flingmusic.com